Що таке NFT?

 Активи, які були токенізовані за допомогою блокчейну, називають невзаємозамінні токени (NFT). Їх відрізняють від інших токенів унікальним ідентифікаційним кодом і метаданими.

Завдяки цінності, яку надають власники та ринок, NFT можна торгувати та обмінювати на гроші, криптовалюту або інші NFT. Наприклад, ви можете створити токен із зображенням банана на біржі. У той час як хтось може заплатити мільйони за нього, інший вважатиме, що він нічого не вартий.

Що таке NFT і що це таке?

Хоча криптовалюти схожі на токени, їх основна відмінність полягає в тому, що обидві криптовалюти, які входять до одного блокчейну, є взаємозамінні. У блокчейні є два NFT, які можуть виглядати ідентично, але вони не є взаємозамінними.



Як працюють NFT?


Карбування — це метод запису інформації NFT у блокчейн. На високому рівні процес карбування включає створення нового блоку, використання валідатора для перевірки інформації NFT і закриття блоку. У процесі карбування часто використовуються смарт-контракти, які привласнюють право власності та контролюють можливість передачі NFT.

У процесі карбування токени отримують особливий ідентифікатор, який безпосередньо пов’язаний з однією адресою блокчейна. У кожного токена є власник, і інформація про власника, тобто адреса, за якою викарбувався токен, доступна для всіх. Кожен токен має свій унікальний ідентифікатор, який можна відрізнити від інших, навіть якщо 5000 NFT буде викарбувано на одному і тому самому предметі.

Біткойн-ординал можна купувати, продавати та обмінювати, як і звичайні токенізовані NFT.

Детальніше: nenws.com

Коментарі